Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η χώρα του παρά-


   Είμαστε σίγουρα η χώρα με το πρώτο συνθετικό πάρα- σε κάθε λειτουργία της. Παρακράτος, παραοικονομία, παραπαιδεία, παραπληροφόρηση, παραλία, παραμεθόριος της Ευρώπης είναι μόνο μερικά συνθετικά που μπορώ να σκεφτώ τέτοια ώρα. Όμως, είμαστε και η χώρα του πάρα πέντε. Κυριολεκτικά όμως!

   Στο πάρα πέντε καταφέραμε και τελειώσαμε τα έργα για να οργανώσουμε την ακριβότερη ολυμπιάδα όλων των εποχών το σωτήριο έτος 2004. Στο πάρα πέντε μπήκαμε στην Ευρωζώνη. Τώρα τελευταία αποκτήσαμε και την ιδιότητα του πάρα ένα! Στο πάρα ένα να χρεοκοπήσουμε, στο πάρα ένα να βγούμε από το Ευρώ κοκ. Πραγματικά πιστεύετε ότι δεν είναι συναρπαστικό να ζει κανείς σε αυτή τη χώρα; Για να δούμε μία στατιστική καλύτερα.

   Δημοσιεύτηκε από την Public Issue στην εφημερίδα Καθημερινή στις 25/09/2011 και  στις 07/11/2011. Αφορά τη γνώμη των Ελλήνων για το Ευρώ και τη Δραχμή. Ας δούμε λοιπόν…




   Παρατηρούμε ότι ο κόσμος γενικά ξέρει ποιο είναι το κοινό καλό, το να μείνουμε στην Ευρωζώνη. Παρά το ότι ήταν εκβιαστικό το δημοψήφισμα διακυβεύοντας το μέλλον όλων μας, η γνώμη για το Ευρώ συνεχίζει να είναι θετική.

   Συμπέρασμα είναι ότι ο λαός παραπλανάται, παρασύρεται αλλά γενικά έχει πάντα αγαθές προθέσεις. Ο λαϊκισμός των κομμάτων της αριστεράς, που την επόμενη μέρα της προσπάθειας για κυβέρνηση Εθνικής ενότητας θα κάνουν τα πάντα για να τη διαλύσουν έχουμε ξαναπεί πως δεν είναι πολιτική.

   Κάτι τελευταίο που βλέπω να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Φαίνεται στον κόσμο και ειδικά στους νέους το ρομαντικό το μοντέλο του επαναστάτη, αλλά δυστυχώς ανήκει σε κάποια άλλη εποχή. Πλέον το μόνο που καταφέρνουν είναι να θέτουν τους εαυτούς τους στο περιθώριο. Κρίμα πάντως, η πατρίδα πρέπει να είναι πάνω από τις μικροκομματικές πεποιθήσεις.

1 σχόλιο:

  1. δυστυχως κ στην ναζιστικη ευρωπη ο επαναστατης (ο παρτιζανος η ανταρτης η μακι) εθετε σε κινδυνο την καθεστικυια ταξη κ τις ζωες πολιτων ακομα , με την σταση του!!! παρ ολα αυτα η ιστορια τους δικαιωσε ολους αυτους που ειχαν διαφορετικη αποψη !!!διαλεξτε πλευρα λοιπον ειναι απλο, το δικαιο κ το κεφαλαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή