Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ναι ή Όχι


   Αναμφισβήτητα οι δυο πιο διαδεδομένες λέξεις τις τελευταίες μέρες. Τι θέση έχουν όμως στη διαμόρφωση της πολιτικής του τόπου μας; Πολιτική δεν είναι να λες πάντα ναι σε οτιδήποτε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους – τρόικα. Επίσης πολιτική δεν είναι να λες πάντα και όχι. Ακόμα πιο λαμπρό παράδειγμα η ελληνική Αριστερά. Παντελής άρνηση, όχι σε Ευρώπη, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ κλπ.

   Ο νοήμων πολιτικός με γνώμονα το κοινό συμφέρον, εναλλάσσεται ή ακόμα καλύτερα ελίσσεται ανάμεσα στο ναι και στο όχι έχοντας όμως και ένα πλάνο για το που πάει αυτή η χώρα στο μέλλον.

   Να αναλύσουμε λοιπόν ποιος έχει πλάνο, ένα πλάνο σωτηρίας στη δική μας περίπτωση! Ξεκινώντας μάλιστα από αριστερά προς τα δεξιά! Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Βαρβαρότητα δαγκωτό. Το σοβιετικό – σοσιαλιστικό μοντέλο που ονειρεύονται τα αριστερά κόμματα είναι αυτό που εν μέρει μας έχει φτάσει στη σημερινή κατάντια εφαρμοζόμενο κατά το ήμισυ από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και σε μια σύγχρονη κοινωνία ΔΕΝ είναι εφαρμόσιμο ή με απλά ελληνικά ουτοπία. Εδώ ακόμα και η Ρωσία έχει γίνει πιο καπιταλιστική και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτοί ακόμα ονειρεύονται τη κόκκινη πλατεία. Απλά μετρήστε πόσα ΟΧΙ μπορείτε να δείτε σε μία ανακοίνωση του γραφείου τύπου τους, παντελής άρνηση.

   Στην απέναντι όχθη ούτε η ¨δεξιά¨ έχει δείξει κάτι. Και επειδή η λέξη δεξιά είναι ταμπού από μόνη της, εννοώ όλα τα πολιτικά κόμματα του μεσαίου χώρου… Οι πολιτικές τους είναι ευθυγραμμισμένες με τις ξένες ηγεσίες στις οποίες είναι προσκείμενοι ο καθένας. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουμε μία δική μας στρατηγική. Ξέρετε τι έλεγε κάποιος σοφός; Όποιος δεν έχει δική του στρατηγική γίνεται μέρος της στρατηγικής των άλλων.

   Για να έχουμε ανάπτυξη, δηλαδή να έρθουν επενδύσεις αρχικά πρέπει να έχουμε σταθερές οικονομικοπολιτικές συνθήκες στο εσωτερικό. Αυτό σημαίνει σταθερό και αξιόπιστο πολιτικό σύστημα, εφαρμόσιμο φορολογικό σύστημα και μειωμένη γραφειοκρατία. Ξέρετε ότι έχουμε ψηφίσει ως χώρα 11 φορολογικούς νόμους μέσα σε 1,5 χρόνο; Ήρθε λοιπόν ο καιρός να σοβαρευτούμε… ακόμα και μισό βήμα πριν το γκρεμό!

1 σχόλιο:

  1. "Ο νοήμων πολιτικός" χμμμ...
    "Ο νοήμων πολιτικός με γνώμονα το κοινό συμφέρον" αχάάά...
    Ας βάλουμε έναν φραγμό στην ουτοπία... μπορεί να το διαβάζουν και μικρά παιδιά... σεβαστείτε το μέλλον του τόπου μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή