Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Live your myth in Greece

Έτσι έγραφε η φωτιζόμενη ταμπέλα φεύγοντας από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος... κάτι που προέτρεπε τον ταξιδιώτη ότι έχει φτάσει η ώρα για μαγευτικές διακοπές στον απόλυτο παράδεισο που θα μπορεί να έχει σε αφθονία τα 4s του τουριστικού marketing, sea, sun, sex, souvlaki.

Κάπως ανάλογη είναι και η κατάσταση προεκλογικά. Περιφερόμενοι θίασοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας σε κάθε χρώμα και αποχρώσεις για όλα τα γούστα έχουν αναλάβει το μεγαλειώδης έργο του να πουλάνε φθηνά όνειρα! Ξαφνικά βγαίνει από το προεκλογικό σταντ ένα μαγικό ραβδάκι και η αναγέννηση ξεκινάει, ο μύθος γίνεται πραγματικότητα.

Μονομερής διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση και των υπολοίπων επιχειρήσεων που έχουν απομείνει, σοβιετοποίηση της Ελλάδας, έξοδος από το Ευρώ και την ΕΕ-ΝΑΤΟ και εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα μαγευτικά Βαλκάνια είναι μόνο μερικά από τα αστεία αλλά και συνάμα εφιαλτικά σενάρια που ακούμε. Για του λόγου το αληθές, δείτε και τις θέσεις των κομμάτων ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής. Μιλάμε σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις για το 23% του εκλογικού σώματος. Είναι ποτέ δυνατόν;

Και όμως είναι, εκεί που μας έφτασε ο δικομματισμός με τα ψέματα, τα φθηνά δανεικά και το πελατειακό κράτος, η πείνα και η οργή δεν κοπάζουν εύκολα και οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις. Όσο τώρα και να προσπαθούν να τα μπαλώσουν, δύσκολα πλέον σώζεται η παρτίδα.

Γι' αυτό το λόγο είναι καλό να μελετήσουμε τις θέσεις ενός πολιτικού φορέα πριν ψηφίσουμε. Να ψηφίζουμε πάντα με μυαλό και να θυμάστε πως το λευκό δεν έχει πρακτικά καμία αξία σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο. Προσμετράται μαζί με τα άκυρα. Είναι σημαντικό να έχουμε γνώμη γιατί η βάση της δημοκρατίας είναι πως δεν υπάρχει ανεύθυνος πολίτης, πόσο μάλλον σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου